söndag 25 april 2010

Drakens kaktusar


Förra våren beställde jag ett litet kit från SuccSeed till Draken. Det innehöll fröer till sex olika kaktusar, sex olika suckulenter, krukor, jord, etiketter och ett litet "växthus" - alltså en liten sålåda med lock.

Draken tyckte att det var kul och allting grodde. Tyvärr trodde jag att suckulenterna var mer torktåliga än vad som visade sig vara fallet, så endast två sorter av dem överlevde.

Av överskottet småkaktusar har Draken, med benäget bistånd av sin kära moder, fått göra små kaktusarrangemang att ge bort, prydda med fina stenar - i alla fall sett med barnaögon - och placerade i guldiga eller, på annat sätt, pråliga krukor - det tycker barn också är fint. Farmor har fått och faster, och så två kompisar då han gått på födelsedagskalas. Jag vet inte riktigt vad mottagarna tyckt, men Drakungen har varit så omåttligt stolt. Gosungen!

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och planterat om alla de där små kaktusarna och de två överlevande sorterna suckulenter. Pilligt! Draken har de åtta sorterna i åtta små krukor på sitt rum. Överskottet finns nere i tvättstugan. Jag hoppas han blir bjuden på fler födelsedagskalas.

Inga kommentarer: