torsdag 15 april 2010

Hufvudstaden, del 3

Jag förstår varför jag flyttade från Stockholm. Inte kan man väl bo i en stad med gigantiska, knallröda, blodtörstiga bussar! Jag trodde att det skulle kännas stressigt med högt tempo och hetsig trafik, men det gjorde det inte. Folk stod still i rulltrapporna, gick allmänt långsamt och i vägen och det var jag som låg i ytterfil större delen av tiden i trafiken. Det är med andra ord jag som stressar och hetsar! :) Jag har det väl i ryggmärgen, kanske.

Och taket på Centralen, nedre plan, där mellan pendeltåg och tunnelbana, vilar tungt på axlarna och det känns som om det ska ramla ner över huvudet på en, vilken sekund som helst. Proportionerna är helt fel, värre än på Huddinge sjukhus. Konstigt att jag aldrig lade märke till det när jag bodde där. Jag lade märke till det på Huddinge sjukhus, nämligen.

Det jag saknar med Stockholm kan i princip sammanfattas som följer:
¤ Sibyllan
¤ Handskaffären på Sibyllegatan
¤ Lush
¤ Pocketshop
¤ Krabat

Sedan uppstår det stundomvis intermittenta problem som inte kan åtgärdas i Dalom, utan tarvar Stockholmsbesök. Om inte annat för att man vet var man ska leta. Mina älskade svarta linnebyxor från K.U.S, med mycket vidd i benen, fick plötsligt hål i baken. Modellen fanns inte på K.U.S:s hemsida för beställning och ingenstans här har jag lyckats hitta linnebyxor med mycket vidd.

Fredagen löpte jag gatlopp mellan de saknade affärerna i hufvudstaden. Först till Götgatsbacken. Jag hittade en ny modell linnebyxor på K.U.S - tackom och lovom! Jag fyllde på tvål- och schampoförrådet på Lush. Och när jag ändå var i krokarna så att jag kunde gå in och prova, så köpte jag en kofta och en kjol på Gudrun Sjödén - jag hade egentligen tänkt skicka efter. Och så slank jag inom Pocketshop. Vad jag gjorde där ska vi tala tyst om.

Därefter in till City. Jag köpte en trilobit och ett annan fossil (vars namn jag nu inte kan frammana) till Drakungen på GeoCity och till Trollet ett pussel och en speldosa på Krabat. Jag hade lovat att jag skulle ha med en present till dem. Sedan inhandlade jag, på Designtorget, en sådan där "äggklocka" som man lägger i kastrullen, efter att ha planerat det i typ tio år, *host*.

Slutligen köpte jag kaffe på Sibyllan. Sedan gick jag där och osade nyrostad espresso och Lushtvål lång väg. Sibyllan har fått ny ägare, efter tre generationer i samma familj, eller nått. Det känns ju så lagom kul. Men förra ägaren var i alla fall där, eller om det är sonen, jag har inte full koll på det där; en av di gamle, i alla fall. Sibyllan är det enda ställe jag fått färska, fina, oljeblanka bönor ifrån. Överallt annars är de matta och tråkiga.

Jag hade en fundering på att köpa mig ett par ljusa bilhandskar i den där handskaffären, jag tycker att de är rackarns balla, men de hade inga i skylten, så jag blev inte tillräckligt frestad.

Sedan var jag helt färdig och åkte hem.

SLUT

6 kommentarer:

Anonym sa...

Å, trevlig shoppingrunda! KUS och Gudrun är f n mina huvudleverantörer också. Parfymrör kommer, måste bara slabba av diskbänken och ta mig samman. Kram! /Susanne

Scylla sa...

Du?! Är det sant? Jag trodde att du hade en helt annan stil. Skojsigt :)

Marie sa...

Nu har jag fått för mig att det är du på koftabilden. ÄR det du på koftabilden? (Slår mig att jag inte har en aning om hur du ser ut)

Scylla sa...

Nej, för fagerlund! Det är ju en fotomodell, från katalogen. Själv är jag är ful som stryk.

Marie sa...

Åhå. Då är vi två.
(Men bra ändå?)

(Fråga inte var rim-manin kom ifrån. Överslagshandling av nervositet inför morsans karotisop imorgon? :))

Scylla sa...

Nähä tack du, för jag har sett bild på dig, och du är fager som en nyponros!