torsdag 23 februari 2012

UFO nummer 1


Tänk att det ska ta sådan tid att ta sig i kragen. Jo, det var en del pyssel med monteringen av dessa 70-talsgrytlappar, det var det, men mesta tiden ödade jag nog bort genom att sitta och fästa större antalet trådar med hjälp av virknål, bara för att jag inte orkade leta upp en bra nål. Jo, lite letade jag, men bara lite. När jag väl hittade nålen - som låg där jag trodde att jag hade lagt den och där jag hade letat - gick det betydligt fortare. Och när jag fäst klart hittade jag ett helt nålbrev med lämpliga nålar i virkpåsen. Suck! Ibland är jag som ett stort dåligt skämt hela jag.

Jag har följt mönstret när jag virkade grytlapparna. Varken de på mönsterbilden eller de gamla jag har hemma, som min mormor virkat en gång i tiden, ser dock ut så här. Den gula mitten är betydligt mycket mindre. Jag provvirkaden en med mindre mitt i efterhand. Så här blev den.


Å ena sidan tycker jag att den ser bättre ut, lite rent allmänt så där, å andra sidan har ju näckrosor faktiskt en ganska stor gul mitt. Den här ser nog mer ut som en prästkrage, gör den inte? Det konstiga är att det bara skiljer ett varv på de båda varianterna. Jag tycker att det ser ut som två varvs skillnad på det gula, men det är det inte. Här har jag lagt den med liten mitt över en av blommorna med stor mitt.


Om jag skulle få för mig att virka sådana här igen, ska jag välja en annan grön färg. Den här var inte så lyckad. Ja ja, nu är de klara i alla fall.

2 kommentarer:

EvaP sa...

De är helt perfekta och underbara, du är superbra på det där. Inget som jag klarat av.

Scylla sa...

Tack raringen min!