söndag 16 september 2012

Lockespindlar


Men käre värld, var kommer alla lockespindlar ifrån? De här två sammanstrålade i en hörna på lilltoan medan jag satt där och filosoferade. (Nej, där ser inte så välstädat ut i närbild nej, men det behöver vi ju inte låtsas om) Den ena kom från duschen och den andra från handfatshållet. Jag vet inte om det pågår någon slags uppvaktning eller om de laddar för strid. Kanske är de bara kompisar. Vem vet?!

Lockespindlar är verkligen underliga varelser. Man behöver ju bara titta på dem så går de sönder. Inte är det många man ser med alla benen i behåll. Att försöka hjälpa dem ut brukar ta en ände med förskräckelse. Hur kan något dylikt ha selekterats fram? Och de där benen, det ser ju ut som de använder dem som antenner. Som sagt, underliga varelser. Jag tror jag får ta och läsa på lite om lockespindlar :)

2 kommentarer:

Ika sa...

Jag bor också i ett hus där det kommer in otroliga mängder av dem. Var man än tittar hittar man en eller flera som står och "gungar" på sina långa ben. Alternativt hittar man dem döda och förtorkade när man städar. Fast de verkar i alla fall klara sig längre inomhus än harkrankarna som dör redan första natten.

Scylla sa...

:)