lördag 22 augusti 2009

Alldeles vanlig helg

Lite segt har det varit här idag, jag med min förkylning och en dåligt soven Älskling. Hur som helst tog han med sig Draken in till stan för att köpa Pokemonkort, och ordnade samtidigt med ny maskara till mig, några säckar barkmull till granhäcken, en glasruta till ett fönster i uthuset samt ett par ”mjukisjeans” till Trollet.

Trollet och jag var hemma och städade, tvättade, gosade, sjöng, lekte och bakade muffins.

När de äldre två pojkarna kom hem fikade vi och sedan stack vi ut en liten tur i skogen. Jag blev rätt svettig av ansträngningen, men det var väldigt skönt ändå. Det är alltid skönare att vara ute när man är förkyld. Vi såg två grodor och en stor och väldigt fin korsspindel. 2½ dl lingon, 2½ dl blandade hallon och blåbär, en påse kantareller och två påsar blandsvamp ligger nu i frysen. Draken var så duktig, idag igen, och hjälpte mig att rensa.

Älsklingen fick tag på lammfärs – av någon anledning är det inte det lättaste här uppe – och vi kunde göra en av mina favvisrätter, en Köp hem 5 från 'Allt om mat'. Väldigt simpel, men ack så god! Lammfärs, stora vita bönor, purjo, feta, citron (och vitlök – men lägger man till det blir det ju inte 5).

Älsklingen hade sett räven nedåt älven när han gick för att klippa grenar åt Vitnos. Jag får minsann aldrig se räven, klagade jag, varpå Älsklingen travade ner med mig till älven igen för att visa. Men inte fick jag se någon räv. Bah!

Mer glamouröst än så är inte mitt liv, ha ha. Men faktum är att det räcker alldeles gott för mig - även utan räv.

Nu ska jag fortsätta med höstens Eurobulbbeställning.

1 kommentar:

EvaP sa...

Själv var jag vilse i Malmö under någon timme, fast sedan kom jag till rätt ställe. Det var svettigt och lipigt och jag hade inte tänkt mig den sortens start.
Jag har ätit gröt och ska strax fixa te och läsa igenom det inferno av lektionen "töjningar" (pnf eller pir). Jag längtar alltid hem.