torsdag 6 augusti 2009

Igår

Igår katapultade jag mig från Hypodea och Fallfrukt. Från Dagbok Direkt gick det inte att katapulta sig. Jag har skrivit till webansvarig och bett honom ta bort mig, men jag tror att han har semester.

Orsaken var ett jättegräl på Hypodea, där det framkom att ett flertal skribenter har värderingar som ligger så långt ifrån mina egna att jag tycker att det är direkt obehagligt att vara i närheten av dem – om man nu kan kalla det så när det handlar om nätet. Jag ville inte finnas tillgänglig för dessa personer längre. Inte för att jag tror att de är intresserade av mig, men för mitt eget välbefinnande och min känsla av trygghet. Jag räknar inte med att behöva ha att göra med sådana människor här. Dylika personer kan omöjligen lockas av min blogg.

Igår brände sorgen saltsyra i halsen och salt vatten under ögonlocken. Idag känns det bättre. Redan igår kväll beslutatde jag mig för att starta den här bloggen. Jag har skrivit dagbok som Scylla/Skylla i sju år. Varför skulle jag sluta med det?

När jag tittar in på Hypodea så vet jag att jag gjorde rätt. När jag ser hur det kvittras i kommentarsfälten, till höger och vänster, och i synnerhet till de personer jag knappt klarar av att ha att göra med, så vet jag att jag inte hör hemma där. Nu får det här bli hemma.

4 kommentarer:

imseh sa...

Åh, jag är jätteglad att ha fått förtroendet, tack! SJÄLVKLART bjuder jag inte in någon utan att kolla med dig. I övrigt fattar inte jag heller kvittret... och för mig kändes faktiskt väldigt skönt att katapulta ur sig det där träsket, till slut. OK, bokmärker nu raskt sidan och är glad att du inte är borttappad! :)

fiberfrossa sa...

Hejhej, vilken fin blogg! Kul att jag får vara med och följa dig, det hade blivit så tomt annars. Kanske kan vi peppa varandra att blogga lite, jagskulle behöva en spark därbak iaf :0)
Visst är bloggcitatet en Lena Willemarksång?
Hej Imseh också, välkommen in på min blogg du med. http://fiberfrossa.wordpress.com
Kram WillFiberfrossa

Scylla sa...

fiberfrossa: Jo, det stämmer. En medeltida ballad (fast lite annorlunda text, jag vill minnas att jag inte fann denna version i det där stora verket med medeltida ballader) som heter 'Mannelig' och som Willemark sjungit in.
http://www.youtube.com/watch?v=NlRGY3Vlnvs

Siv sa...

Det som gör mig så fascinerad är att många som nu kvittrar med är såna som "borde" ta åt sig av många av de ytterst föraktfulla texter som en-viss-person ofta skriver om t ex överviktiga som sitter och äter bakelser etc. HUR kan man köpa att "'amen det gäller ju inte just mig". Människosynen... ja. Hur kan man bli så beundrad av att skriva texter som till 85% går ut på att göra ner andra?

Glad att få läsa dina ord. Stor kram/Siv (överrviktig. äter bakelser ;))