måndag 17 augusti 2009

Kir

Jorå, det ska nog gå det här. Fast för tillfället väljer jag att förtränga att jag ska gå jour på fredag. Jag är placerad i endokrinteamet. Hurra liksom! Endokrinkirurgi är väl det jag tycker är roligast, jag har bra erfarenhet av endokrinkirurger sedan tidigare och enligt uppgift ska det här teamet dessutom vara det bäst fungerande och mest sympatiska på mitt sjukhus.

Min handledare, en äldre överläkare, har tidigare inte givit något vidare intryck, men har idag visat sig vara trevlig och sympatisk och riktigt charmig där han sitter och skrockar med sin torra humor.

Jag tidigare hört av de andra AT-läkarna att det är så svårt att komma till på operationerna, eftersom det är för mycket folk, men jag är då uppsatt som assistent på fem av sex operationer. Det är förvisso sommarbemanning fortfarande, så det är väl risk för att det blir större trängsel längre fram. Under sommaren opereras bara cancerpatienter, så det är bröstcancrar alla de fem.

Jag minns min barnsliga förtjusning i att assistera under utbildningen, hur jag älskade att stå med endokrinkirurgerna och hur jag älskade lukten av sterilium. Vi får väl se om det känns lika trevligt imorgon. Jag måste bara lyckas tvinga i mig ordentligt med frukost. Och komma ihåg att ta stödstrumpor på mig. Heja mig!

6 kommentarer:

KD sa...

Vad härligt att du låter så glad. Hoppas du får en toppenplacering.

fiberfrossa sa...

Å vilket ohyggligt spännande jobb!!!

EvaP sa...

Alltså...det är spännande och jag säger också "på med stödstrumporna och heja dig".

Eva

Siv sa...

Jaa, heja dig! Tänker på dig i dag!

imseh sa...

googlar endo... endokr... jaja, copy + paste. :)

Marie sa...

Jamen heja dig!
Endokrin- och bröstkir var det enda jag gillade också - dessvärre grumlades min AT-placering där av en randande ST från annan specialitet med armbågar av stål :(