onsdag 19 augusti 2009

Gosetroll

Pinky Ponk

Trollungen var bedårande i morse. Av sin storebror har han lärt sig att man ska springa och hämta en butt när man ser en insekt. Storebrodern tycker nämligen att insekter (och andra kryp, förvisso) ska infångas och förvaras i burk, och utövar denna sport så till den milda grad att mitt burkförråd så gott som alltid är kraftigt decimerat, trots att jag fyller på med nya stup i kvarten. Och lillebrodern vill naturligtvis göra likadant. Ser han ett kryp, så springer han iväg och hämtar en butt. Eller ett lock. Det är inte så noga. Jag har aldrig sett honom få tag på något. Däremot brukar han ofta leka ut de kryp hans storebror infångat, för det är ju så roligt att kasta buttar i ner för trappan, eller ut genom dörren. Eller nått.

Nå väl, i morse stod Trollungen framför TVn och tittade storögt på
I drömmarnas trädgård. Han gillar det. Med jämna mellanrum sa han Hämta burken! Hämta burken! Och rätt var det var sprang han ut i köket, hämtade en butt i lådan, sprang fram till TVn tryckte burken emot och försökte fånga de små figurerna. Det gick inget vidare. Det heller.

Han var så rasande söt där han stod :)

2 kommentarer:

aniara sa...

Känner igen det där. Här står det också en liten framför tv:n varje dag och gungar, vinkar, klappar i händerna och när de säger "fånga bollen" hämtar hon bollen :) Jag gillar också det programmet. A LOT!

fiberfrossa sa...

Men lilla fina! Tittar han bakom TV:n också för att se var gubbarna har gått in? Det gjorde KNutte.