lördag 15 augusti 2009

Bra dag

Riktigt, riktigt kaffe i morse. I Dalarna går det inte att få tag på något schysst kaffe. Svindyra små påsar i specialaffärerna innehåller små tråkiga, matta bönor. Det var en lisa att äntligen få hem ett par kilo från Sibyllan.

Sedan ut och gräva för granhäcken. Nu är 5/7 avklarade.

Igår hade Älsklingen med sig thaimat hem, eftersom Draken bett om det. Två lådor, med tre små rätter i vardera, visade sig vara så väl tilltagna att vi hade en hel låda kvar, efter att ha ätit tre stycken av maten. Den kvarvarande åt vi till lunch.

Sedan åkte vi ut i skogen. Två liter blek taggsvamp, en liter kantareller och sex deciliter hallon. Det var väl inte så illa pinkat för en liten tur i främmande skog med ett Troll som ville bli buret i princip hela tiden. Draken och jag hittade skelettet efter en rovfågel.

Kaffe och cognac vid hemkomsten.

Draken var jätteduktig och hjälpte mig att rensa svamp. Det gick fort, fort tack vare honom. Nu har vi fyra påsar svamp till höstens skav och grytor och två buttar hallon i frysen.

Sedan åt vi nybakad focaccia, tzatziki, tomater, feta, salami, paprika och oliver och drack vin.

Nu ska jag gå ner till Älsklingen och äta lite gottisar innan jag går och lägger mig och läser. Jag är så innerligt glad över att jag äntligen kan läsa igen.

3 kommentarer:

EvaP sa...

Vilket fint liv du har. Det känns som hög kvalitetsfaktor på den här dagen.

Kram,
Eva

Siv sa...

Ljuvlig text. Tack för att vi fick följa med på en så fin dag.

Fiberfrossa sa...

Härlig dag.