söndag 9 maj 2010

Årsmöte

Igår var jag på årsmöte i Gesneriasterna, vilket bekvämt nog gick av stapeln närstädes. Jag kom hem med beställda varor i form av sju sorters Achimenes (5-öring) och tre sorters Eucodonia samt en alldeles förskräcklig massa från bytesbordet - fy mig!

Kohleria 'Bach'

I Gesneriasterna råder för närvarande Kohleria-feber, men jag försöker sprida gracerna lite, och plockade endast åt mig tre stycken *host*. 'Bach' och 'Dragon's Blood' var mina första Kohlerior, för många, många år sedan. Jag var otroligt nöjd med dem, för de växte så otroligt snyggt och blommade oavbrutet. Kohlerior har ju annars en förmåga att ränna iväg och bli skrangliga och tråkiga. Nu fick jag tag på 'Bach', som det var väldigt länge sedan jag såg, 'Jester' som är en gammal favorit och 'Borka' som är en relativt ny svensk hybrid och som lär vara röd.

Kohleria 'Jester'

Därtill slank det med en Chirita 'Chastity', en Nemathantus albus, en Achimenes pedunculata, en Sinningia guttata mfl.

Chirita 'Chastity'

Achimenes pedunculata

Nematanthus albus
´

Sinningia guttata

Ja ja, snodda bilder allesammans.

Och - vill jag påpeka - denna, i princip katastrofala, formatering har jag kämpat som ett djur för att få till. För varje minut jag ägnar åt att skriva en text, får jag ägna tre minuter att få till en formatering som är halvanständig. Skandal!

Inga kommentarer: