måndag 10 maj 2010

Dagens bokslut

Patienten är avklarad. Ja, det var ju... intressant. Jaha, hab bedömer dig som deprimerad, skolan tror att du är deprimerad, din mamma säger att du tappat gnistan helt och hållet, men... eh... jag tycker inte att du verkar deprimerad. Hur låter det? Och så måste man försöka lita på sig själv och vad man ser och hör. Inte är det lätt, det ska gudarna veta.

Älsklingen är firad lite hyfsat med ficklampa av värstingsort (han är helt pervers på ficklampor), blommor, hämtmat och en halv flaska champagne. Jag hann fixa både det och hämtning av barn, trots att jag inte kom iväg så tidigt som jag hoppats.

Jag har tagit rätt på de flesta av de gesneriacéer jag kom hem med från årsmötet, bara tre kvar: Sinningia 'Rex', en Achimenes pedunculata, d v s en 5-öringsart, och en Aeschynanthus med tämligen diskreta blommor men med fint bladverk (vad de nu heter på svenska, eldranka, tror jag. Eller är det ampelfackla?). Nu är det bara de jag hade innan, som nu ligger i påsar i form av knölar och rhizomer som ska i jorden. Gurka, squash och melon ska sås, liksom mejram och citronmeliss samt en hel del kvarvarande perenner. Och så kaktusfröerna. Och så mina luktärter som ligger i vattenglas, svällda och fina och till viss del uppsprickande - när fagerlund ska jag hinna sätta dem?

Inga kommentarer: