fredag 7 maj 2010

I Vostok, ja ja

Varje gång jag går in på yr.no för att kolla vädret, så måste jag klicka på 'Antarktis' och se vad det är för väder i Vostok. Idag är det -62° och halvmulet. Sådant ger perspektiv.

Klockan är kvart över tio på kvällen och himlen är fortfarande helt ljus över Djurmo klack. Så långt hade det aldrig kommit i Stockholm vid den här tiden, vad jag kan minnas.

I kväll, innan jag och Älsklingen ätit färdigt, sprang Draken upp för trappan, snavade och slog upp ett jack under hakan. Det var väl inte så jättedjupt, men åtminstone tre centimeter långt och det glipade oroväckande så fort han rörde på hakan på minsta vis. Och inga Steristrips har jag förstås hemma (hur dum får man vara som inte helt kallt snor med sig några hem, liksom). Jag bestämde mig för att testa att få till det med vanlig micropore, de har ju bra läkkött de små, och ställde - inte utan sorg och bedrövelse - mitt halvurdruckna rödvinsglas åt sidan, ifalliall. (Mina glas rödvin på fredagskvällarna är i princip heliga, ack!) Jag ska kontrollera såret imorgon och se att det börjat sluta sig ordentligt - jag hoppas att natten gör underverk - och inte fortsätter att spricka upp när han sträcker på halsen eller grimaserar. Hå hå ja ja, världen är full av läkarbarn med brustna blindtarmar, sägs det.

Apropå Antarktis, och bara för att jag älskar snö och is, så måste jag infoga denna överjordiskt vackra bild av Cherry Alexander. Fler fantastiska bilder finns här.

3 kommentarer:

Heidi sa...

Nå må eg smila av deg og til deg. Kolla vädret på Antarktis... Så flott. Og biletet er verkeleg heilt utruleg vakkert.

Scylla sa...

Heidi: Ja, alla har vi våra böjelser ;)

Heidi sa...

Det er veldig sant :-)