måndag 17 maj 2010

Jorå, nu är samtliga amaryllisar omplanterade och förpassade ut i verkstaden i väntan på frostfritt väder. Och kaktusfröerna är i jorden liksom mina gesneraceaeknölar och -rhizomer. Tio krukor med kaktus och 33 med gesneriacéer blev det. Hej hopp! Var ska dessa månde placeras? Jag räknar och planerar och räknar och planerar. Tre granatäplen kan ställas ut när frostrisken är över, liksom de fyra fuchsiorna. En pelargon har jag också som ska ut, så småningom. Opuntiorna borde också ut på sommaren, och varför inte min befintliga Epiphyllum (bladkaktus)? Kaktussådderna kan jag kanske ta med till jobbet så länge. Fönstervivorna kommer väl ha gjort sitt, vad det lider. Älsklingen har lovat att hjälpa mig att få upp en glashylla tvärs över tvättstugufönstret, så att jag kan ha en del småväxter där. Rätt många av de nyförvärvade växterna är hängisar, och kommer att kunna placeras i amplar när de vuxit till sig lite, bl a Hoyorna och flera av kaktusarna. Ja ja, kommer tid kommer råd.
Jag skulle så förtvivlat gärna vilja köpa mig ett antal fröpåsar via Gesneriasterna och jag skulle så förtvivlat gärna vilja ha upp en lysrörshylla - men VAR? 160 m² och ingen plats finns. Är det inte förunderligt? Eller egentligen inte. Golvyta har vi i parti och minut, men väldigt ont om väggyta. Det är snedtak, trappa, garderober, fönster, dörrar, smattar och gud vet vad. Nå ja... jag vill odla upp fler gesneriacéer för att kunna sälja på mässor och så. Inte för att man blir rik på det, men för att det är kul och för att det skulle dra fler människor till föreningen med ökat utbud.
Kvar här inne är: omplantering av åtta saintpaulior, en Kristi törnekrona, en kvarglömd Sinningia eumorpha-hybrid samt fyra schabrak till växter som står lite här och var, men inte i fönster, ity schabrak inte får plats i dessa fönster. Det är därför här bara finns fyra. En annan dag. Ikväll ska jag sova tidigt. (Det säger jag varje kväll, *host*)



Den mindre vackra bilden visar en rätt söt minisinningia från förra året.

Inga kommentarer: