onsdag 28 mars 2012

I regn

I morse hörde jag bofinken sjunga för första gången i år. Under dagen har vi haft en hel skrälldus som pickat under storhäggen. Ett tag hade de sällskap av två domherrehanar. De såg rätt omaka ut ihop.

Nassan och jag tog en promenad i regnet. Ankorna klafsade förnöjt runt i den leriga hästhagen och betade men hönsen satt och surade i hönshuset. Vi tog fram stora regntunnan efter vintern, hämtade posten, klistrade upp en liten affisch om den påskkonserten som eleverna (inklusive Draken) i byskolan (ja, i grannbyn) har varje år och lyssnade på koltrasten som sjöng i övre byn.

Och så gick vi den dagliga turen runt tomten. Jag har ett tag kvar till de mattor av persisk blåstjärna (Scilla mischtschenkoana) som Slottsträdgårdsmästaren visar upp, *host*. Här ses några förskrämda grupper invid schersminen. Några finns faktiskt på andra sidan också, och några framför, men de syns inte här. Jag jobbar på det!


På lungörten (Pulmonaria) har ytterligare några blommor slagit ut. Lustigt, det är bara denna enda. De andra har knappt kommit upp ur jorden än.


En jordviva (Primula vulgaris) på G.



Inga kommentarer: