söndag 1 juli 2012

Anteckningar från buan (1)

Det ösregnade när vi kom upp till buan. Nassan var ledsen, och jag fick ägna en lång stund åt henne innan jag kunde ta itu med resten. Naturligtvis hade jag stövlar och regnkläder packade längst in, så jag sprang där fram och tillbaka i regnet med all packning och hann bli rätt våt innan det var klart. Termometern visade på 10°. Resten av eftermiddagen ägnades åt att elda i spisen, för att få till lite värme, och att fixa mat. Här följer spridda anteckningar från vår tid i buan.


26/6
En liten flugsnappare har flugit längs grannens gärdesgård och, med jämna mellanrum, invid och över huset här. En duva har gått på vägen och pickat och pickat. Nu är den borta. Det bör ha varit en ringduva, den hade vitt invid halsen, men den såg så liten ut att jag började undra om det inte var en skogsduva. Antagligen inte*.

Jag har fått till en brasa. Nassan sitter på en filt på golvet. Jag dricker kaffe och matar henne med hummus*.

Nu far Britta iväg. Stig och Anne-Marie är inte här. Inte närmaste grannen Nisse heller.


Britta är tillbaka. Jag har hört ett par fyrhjulingar* så viss aktivitet är här.

Det är åtminstone tre flugsnappare som flyger här. Jag har hört koltrasten, men mest är det bofinken som sjunger. Jag inbillar mig att jag har hört nötväckan* också, men jag är ju så osäker på lätena. Nyss tjattrade en skata nedåt skogen. Jag undrar just vad den var upprörd över.

Klockan är halv nio. Nassan sover. Elden sprakar. Jag har just lagt på det som får bli det sista vedträet för kvällen. Jag dricker brandy - gudbevars - och äter jordgubbar.

Klockan är tio. Det regnar ännu. Jag har läst ut Ät mig. Bofinken sjunger än. Jag väntar på att elden ska brinna ut så att jag kan gå och lägga mig.



*1  Nej, en ringduva var det ganska så säkert.
*2  Vi upptäckte i Grekland att ungen älskar hummus.
*3  Fast i buan är det snarast sexhjulingar som används. Jo jo!
*4  Det var nog flugsnapparna jag hörde och inte någon nötväcka.

Inga kommentarer: