tisdag 10 juli 2012

Tjo flöjt!

Det hände sig som så härom veckan att jag kom att lyssna på ett program om durspel. Jag höll på att stöka i köket och radion stod på. Just durspel är väl inte direkt något jag blir till mig i trasorna av, men helt plötsligt kände jag en sådan oerhörd längtan efter att börja spela något. Jag, med min bristande musikalitet! Men skulle det vara så omöjligt att lära sig att spela lite så där till husbehov på något "enkelt" instrument, där man inte kan spela falskt? Jag menar, jag sjunger ju för ungarna, trots att jag inte har någon vidare sångröst, jag joggar trots att jag inte är något löparämne, jag skriver fast jag knappast har några författaranlag, jag handarbetar trots bristande konstnärlighet och jag håller på att anlägga en trädgård utan att vara landskapsarkitekt. Jag satt uppe halva natten och googlade på instrument och musikskolor. Först var jag på väg att köpa en Aulosflöjt på stört, men hejdade mig. Sedan var jag på väg att maila musikskolan och höra om vuxenundervisning, men hejdade mig åter.


Nu har jag ropat in en blockflöjt på Tradera. De två jag en gång ägde - ja, en var väl sannolikt min brors, egentligen - har gått upp i rök. Jag begriper det inte. Jag har letat och letat vid ett tidigare tillfälle, utan att hitta dem. Jag har mycket svårt att tänka mig att jag skulle ha slängt dem. Jag har också införskaffat tvenne flöjtböcker, Min blockflöjtsbok del 1 & 2.



Egentligen skulle jag vilja spela spilåpipa. Jag tänkte, att om jag övar och får lite fason på blockflöjten, så kanske jag skulle kunna försöka mig på att lära mig någon trudelutt på pipan i ett senare skede.

Hej och hå! Vi får väl se vad det blir av detta :)


(Säljarnas bilder)

1 kommentar:

AT-doktor sa...

Go girl! Drömmar är till för att infrias.