tisdag 6 april 2010

Dom där - uppdat

Varför har inte det här hamnat på förstasidorna, kan man fråga sig?

Ibland känns det som att man som doktor dränks av alla dem som inte håller måttet. De som aldrig har klarat att prestera till 100%, de som aldrig kommer att kunna prestera till 100% - helt enkelt för att måttet 100% inte är applicerbart på hela befolkningen. Befolkningen fördelar sig i det här fallet, som i alla andra, enligt en vanlig hederlig normalfördelningskurva.

Hela dagarna går de och drar och sämre och sämre mår de. Det viktigaste av allt för människors mående, generellt, är att vara behövd. Vem behöver någon som inte presterar 100%?

Ja, egentligen behövs de ju. Men de får inte behövas. Man måste prestera 100% för att behövas.

Det finns hur mycket uppgifter som helst som skulle behöva utföras och som skulle kunna utföras av människor som inte klarar att prestera till 100%. Men man får inte starta sådan verksamhet, för då konkurrerar de med marknaden på ojämlika villkor.

Så, vad ska vi nu göra med de här odugliga parasiterna, som bara går och drar? Ska vi exportera dem till Kongo Kinshasa eller Afganistan, så att de en gång för alla inser hur bra de har det?

Eller är det rentav dags att tänka om? Var det så här vi ville ha det?


(Bah, ju äldre jag blir, desto mer vänstervriden blir jag. Brukar det inte vara tvärt om?)


Tillägg: Och blä... när ingen kommenterar blir jag nojig över att inte ironin går fram :( Och det gällde då inte det närmast ovanstående stycket, utan resten.

Inga kommentarer: