tisdag 13 april 2010

On the road

(Nå ja, vi ska kanske inte överdriva)

Jo, jag körde till den stora staden - och kände mig barnsligt stolt över att klara av det. 'Pianostämmaren' i spelaren. Ett stopp i Avesta för att köpa en flaska mörk rom som "värdinnegåva".

En ensam, lågt flygande trana över en åker, döda grävlingar, rovfåglar som cirklade över vägen och tussilago invid motorvägen.

Några mindre snygga filbyten har jag nog presterat och åtminstone en synnerligen penibel fadäs. Ack, jag rodnar fortfarande när jag tänker på eländet!

På hemvägen åkte jag över Strängnäs. Satan vad kurvig Gamla Södertäljevägen är! Jag har inte insett hur kurvig förrän nu, när jag kör själv. Jag stannade och fotade min kära gamla runsten vid Uringe Malm. Jag har gjort det förr. Det blir aldrig några bra bilder.

Rådjur bakom viltstängslet. En stor fjösbent rovfågel som satt på en åker, nära vägen, och åt av något. En lom som dök upp ur vattnet just när jag körde på bron. En ekorre som skuttade över vägen.

Det var 10° och strålande sol både när jag åkte ner och när jag åkte hem. De två dagarna däremellan, när jag inte bara satt i bilen och travade runt på mässan, så var det mulet, blåsigt och råkallt. Är inte det lite typiskt?

Inga kommentarer: