lördag 2 april 2011

Kaktéerna

Nu har jag fått lite kaktusar från SuccSeed i jorden också. Och Drakungen har fått plantera sina suckulenter, företrädesvis Lithops, levande stenar.

Nattens drottning (Selenicereus grandiflorus) har jag förstås köpt för blommornas skull. För hoppet om att en gång få uppleva dess blommor, kanske jag ska förtydliga. De förra jag sådde åt tripsen upp. Annars har jag försökt välja sådant som ser trevligt ut även när det inte blommar, eftersom jag har begränsade förhoppningar om att få just kaktusar i blom. Och eftersom jag har ont om plats i fönsterbänkarna, så har jag företrädesvis valt hängisar.


Stenocactus crispatus såg lite trevlig ut, tyckte jag.


Och Epiphyllum anguliger har rätt kul form på bladen.



Disocactus ramulosus lär rodna om den får vara i starkt ljus. Blommorna är rätt diskreta - om man nu händelsevis skulle få några. De ser rätt kul ut när de blir till bär.




Selenicereus validus
får blommor som är väldigt lika Nattens drottnings, men så är de ju släkt också. Men stammarna ser lite stadigare ut, och det kan väl vara ok att ha en sådan här hängande någonstans.



Pfeiffera ianthothele tyckte jag också var lite kul.


Jo jo, alla bilderna jäkligt snodda.

2 kommentarer:

EvaP sa...

Ta en titt på min kollegas hemsida. En fantastisk man som tänkte bli så gott som självförsörjande med tiden.

http://www.ronnieland.se/

På tal om blommor.

Scylla sa...

Ja, titta! Han har Stapelior. Och jag som just igår kväll var inne och lade bud på fyra olika sorters asblomma på Tradera.