lördag 14 januari 2012

Föresats No 2


Nej, några nyårslöften har jag inte avgivit, men nog har jag en hel del föresatser för det nya året, mer eller mindre färdigformulerade.

Det här med att återgå till normalvikt är förstås en av dem.

Nästa punkt på listan - delvis knuten till den förra - är att jag måste börja röra på mig så att jag får till något som liknar en grundkondition och så pass med muskler att jag kan hålla uppe min kropp och få en anständig hållning. Jag behöver också bli mjukare och smidigare.

Min ambition är att komma ut på promenader åtminstone fyra gånger i veckan. Naturligtvis borde jag gå varje dag, men det låter sig inte så enkelt göras. Måndagar och fredagar har jag Trollet hemma, och med honom går man inga raska promenader, det kan jag intyga. Promenaderna med honom går mer i sid- och höjdled än framåt. Tisdag till torsdag är Trollet hos dagmamman i fem timmar, men en av de dagarna behöver jag till att uträtta ärenden, och då hinner jag helt enkelt inte promenera också, det tar tid att snutta och trösta Nassor. Obegripligt mycket tid.

Promenerandet har jag fått till riktigt bra, bortsett från dagarna då vi var i Hufvudstaden. Förhoppningsvis ska det ge både lite kondition och en och annan muskel. Eftersom jag går med Nassan på mig räknar jag med att sakta men säkert bygga upp "bärmuskler", vilket kommer att ge bättre förutsättningar för oss att komma ut i skogen och på diverse utflykter, hela familjen, framåt våren och sommaren.

Utöver promenaderna hoppas jag kunna lägga till två yogapass i veckan, trots att jag hittills i år inte lyckats genomföra ett enda. Då får jag in lite smidighetsträning också.

Alltså:
1. Återgå till normalvikt
2. Skaffa en mycket grundläggande kondition, styrka och smidighet

Inte ska det väl vara så jäkla omöjligt?!

(Satan i gatan vilken torr jäkla text!)

Inga kommentarer: