lördag 5 maj 2012

Väder och fåglar


Igår snöade det, blåste och termometern orkade bara upp i en grad. Nere i hästhagen gick stararna och pickade. Redan i förrgår såg jag stora flockar med mindre fåglar som drog förbi. Jag gissade på bergfinkar, men jag hann aldrig se vad det var. Så igår slog de sig ner i storhäggen, en del av dem, och det var verkligen bergfinkar. Idag är de borta. Bergfinktåget har dragit förbi.

Idag har det regnat och haglat om vartannat. Och vid enstaka tillfällen framåt kvällningen har solen tittat fram. Vid ett tillfälle regnade det bara på ena sidan huset. Ett fantastiskt ljus och en regnbåge stod över skogen åt Borlängehållet. Om gårdagen var bergfinkarnas och stararnas dag, så är det pilfinkarnas och björktrastarnas idag. Jag har knappt hört eller sett pilfinkarna det senaste, men nu är det deras tjatterkvittrande och björktrastarnas gnisslande gamla cykelkedja som hörs när man sticker ut näsan utanför dörren.

Jag hade tänkt städa övervåningen, men istället har jag varit riktigt lat. Stickat, läst, spelat spel, gosat med Nassan och bara fixat litegrand med disk, mat, tvätt och annat. Det var mig väl unt, har jag bestämt mig för :) Älsklingen och jag tog oss i kragen och satte upp ett nyckelskåp, en ljuskrona och en tavla. Heja oss! Så, bortsett från ett utbrott på Draken efter ihärdigt matgnäll, en riktigt trivsam dag.

Inga kommentarer: