lördag 22 januari 2011

Lättja

Inte har jag gjort många knop idag. Det är skönt. Gå och dröna hemma i myspyskläder, läsa tidningen och dricka "riktigt" kaffe. Jag har varit till Systembolaget och köpt vin, rött och vitt, en flaska vitt sött dessertvin och en flaska Campari. I min ungdom drack jag alltid Campari-soda när jag var ute. Eller Guinness. Nu är det evigheter sedan. Tulpaner köpte jag också och förstås soda till Camparin. Och så hämtade jag ut ett paket på macken, med ytterligare några Pärlan-ljuslyktor från Reijmyre. Dessa ska jag ha på jobbet.

Fröerna från Ginna kom snabbt. Sju sorter var slut och ersattes med reserver. Alla fyra pionernasorterna fick jag dock, och dem har jag suttit och filat och sedan sått. Ytterligare tre sorter har jag också fått i jorden. Lika bra att sätta igång. De ska ändå ut och stratifieras, och snart skramlar det in fröer i parti och minut, och då är det bra att ha lite avklarat.

Adlumia fungosa
Anemonopsis macrophylla
Cortusa matthioli 'Alba'
Magnolia sieboldii
Primula x pruhonica 'John Mo'
Primula x pruhonica 'Postford White'
Primula x pruhonica 'Apple Blossom'

var slut (för bilder, se här) och ersattes med:

Campanula ochroleuca Bild
Claytonia sibirica Bild Angiven som 'vit'. De jag redan har är rosalila.
Heuchera 'Mint Frost' Bild
Knautia macedonica 'Melton Pastels' Bild
Mertensia primuloides Bild
Physoclaina orientalis Bild
Rheum palmatum Bild

Uppenbarligen har det varit stor åtgång på primulorna. Inte en enda av de tre beställda fick jag, och de två jag hade i reservlistan är överstrukna. Ska man misstänka att primulor är inne nu, eller är det bara en eller några stycken specifika blomtokar som varit framme?

Inga kommentarer: