tisdag 27 december 2011

Alla goda ting är...

När jag skickade efter julklappsböcker råkade det komma med några till mig själv också, kan man tänka :)

Jan Eatons Virkskolan ryckte jag åt mig på biblioteket. Egentligen bara för att jag var så sugen på handarbetsböcker och de har så jäkla lite att välja på här på vår bibla. Virka kan jag ju redan. Det visade sig vara en alldeles ypperlig bok med beskrivning på många olika tekniker och annat matnyttigt när det gäller virkning. Jag bestämde mig rätt omgående för att jag behövde ett eget exemplar.



100 blommor att sticka & virka omnämns väldigt ofta i de handarbetsbloggar som jag under den senaste tiden klickat runt bland. Jag har ju den där tanken om att sticka mössor med blommor på till Nassan och jag var allmänt nyfiken, helt enkelt.



Jag är verkligen ingen pysselmänniska. Framförallt för att jag har så taskig fantasi och sådan brist på konstnärlig ådra, tror jag. I Vårglädje finns emellertid ett mönster på virkade rutor som jag ville åt. Så enkelt var det.




Ja, det åkte visst med ett par pocketböcker också, men dem tar vi en annan gång.

3 kommentarer:

kicki sa...

Min kära syster har flera stickmönster - mössa, vantar och sockar (tror jag det är) - med blomma på. Lite för stort för Nassan än måntro, men ändå: http://flura.files.wordpress.com/2008/12/tessa.pdf

Scylla sa...

Ja men se där! Jag var faktiskt inne på mosstickning, men kände mig tveksam till hur det skulle bli med minskningarna vid rundstickning just när det gäller mosstickat. Det ser ju bra ut. Jag kanske skulle ge mig på det där rosa garnnystanet jag fann samtidigt som det turkosa (och som ursprungligen skulle bli en amigurumigris).

Scylla sa...

Och NU vet jag vad du menar med UFO:n :)