måndag 26 december 2011

Liten mysse


Jag skulle ha en lite tunnare overall till Nassan. Tunn för att hon till största delen sitter sjalad på mig eller i en uppvärmd bil. Men så är det de korta promenaderna till och från bilen, och de kan bli många per dag. Hittills har jag tyckt att hon klarat sig med kofta och mössa, och eventuellt en filt - även om jag stup i kvarten blir påhoppad av äldre damer om att det är kallt för den lilla. Men rätt vad det är så slår det till och blir -20º. Storebrödernas overall är inte att tänka på, eftersom Draken är född i juni och Trollet ökade i vikt så vansinnigt snabbt. Efter två månader väger Nassan ungefär lika mycket som Trollet när han föddes(!). Förutom att overallen skulle vara tunn ville jag också ha "inbyggda" tossor och vantar. Det här var den enda jag hittade. Den är rätt fin, för all del. Jag tycker om grått och jag tycker om snöflingor. Men nog tycker jag att det är lite trist med blacka färger på ungar. Dessutom har jag bara mössor i vitt och ljusgult, i hennes lilla storlek, att ha till.

Igår hittade jag på ett nästan helt garnnystan i turkos bomull. Så jag tog och knåpade ihop en liten mysse på eftermiddagen. Enklare än enkel med bara fasta maskor och en liten uddkant. Så där överdrivet vacker är den ju inte, men den är gjord av befintligt garn, "kostade" bara några timmar, var rolig att göra och den kommer att lysa upp lite när den sticker fram under kapuschongen.

3 kommentarer:

kicki sa...

Lindex brukar ha några varianter, fleece med jersey-foder. Lite i tjockaste laget för att sjala i tycker jag som får plats med ungen innanför jackan, men pappan som bär utanpå tycker att den är lagom.

Fin mössa - jag har aldrig tålamod med garn!

Scylla sa...

Jag var där, men jag hittade inga. I alla fall inget jag ville ha, minns inte så noga vilkendera. Den här hittade jag på HM. Kollade även på KappAhl och Åhléns - d v s utbudet på Kupolen.

KD sa...

Väldigt söt mysse. Härligt med mycket färg, fast jag tycker allt att också overallen är väldigt fin.