torsdag 15 december 2011

Förspilld kvinnokraft?


Åh, jag har hur många handarbetsprojekt som helst som jag håller på att längta ihjäl mig efter att få sätta igång med. Jag hoppar runt bland handarbetsbloggar, letar garner och mönster och drömmer. De halvfärdiga handarbetena som finns här hemma längtar jag naturligtvis inte ett smack efter att ta itu med. Jag har i alla fall bestämt att jag måste göra klart ett par stycken innan jag får skaffa något nytt.

Det ena är en Pippitröja i storlek 4 år som jag påbörjade till Draken - i rätt god tid, vill jag minnas. Han är 8 nu. Nu får väl Trollet ta den. Om jag nu lyckas skärpa till mig och komma till skott, vill säga. Men det är bara lite av ärmarna och monteringen kvar, så det borde väl inte vara någon omöjlighet.

Det andra är ett par grytlappar som jag virkade uppe i buan i somras och som jag inte kunde montera och virka kant på, eftersom det skulle krävt strykjärn. Någon el finns naturligtvis inte där uppe.

Därtill håller jag på och stickar hysteriskt randiga lappar som ska sammanfogas till en filt till buan. 18 lappar av 35 är klara. Det ser jag som ett pågående projekt, även om det tillfälligt ligger nere. Någon av katterna har nämligen pinkat på garnet, och jag är i full färd med att tvätta det och få det torrt. Det har tagit lite tid.

Före jul lär det väl inte bli så mycket ledig tid, men i mellandagarna så.

3 kommentarer:

Kandidat Dropp sa...

Så'n är jag med. Får jag inte göra klart allt i ett nafs och samtidigt tappar jag lusten. Sedan ligger det, och ligger ...

kicki sa...

UFO:n finns det gott av här med, sist en giraffmössa som ynglet nog redan vuxit ur eller så snart gör det att jag inte ids sy klart den...

Scylla sa...

kicki: Gör en ny bäbis som kan ha den, vettja! :)