måndag 12 december 2011

Något mindre angenämt


Ja, då var det slut på det roliga. Det är nollgradigt och lite blåsigt, och allt det vita vackra börjar försvinna från träden. Som på bilden ser det inte ut längre. Och till i morgon spås regn. Fy bubblan alltså! Men ska man tro yr.no så blir det minusgrader och snö i början av nästa vecka. Jag får väl hoppas på och trösta mig med det.

Nassan är rätt jobbig på nätterna. Ofta sover hon rätt lugnt i början av natten, med lite tur till halv ett och med mycket tur till halv tre, men sedan ska hon snutta ungefär en gång i halvtimman och vägrar ligga annat än tätt, tätt intill mig. Och däremellan så ligger hon och uffar och nuffar, sprattlar och krånglar. I natt har det lilla skrället emellertid hållit på så ända sedan jag gick och lade mig igår kväll. Och ändå fick jag inte äta frukost i lugn och ro, utan hon skulle vara på mig. Men hon satt i alla fall en stund i bilbarnstolen medan jag hängde tvätten. Men nu är det åter stor gråt och tandagnisslan - i den mån man nu kan gnissla tänder när man inga har - om hon inte får suga sig fast på mig som en annan liten parasit. Herregud, behöver ungen aldrig sova?!? Det är ju inte många timmar hon får ihop med de där korta slummerstunderna hon presterar på natten eller i min famn om dagarna.

Nu ska jag se om jag kan få den lilla kråkan att hålla sig lugn medan jag klär på mig själv och Trollet så att vi får komma ut på promOnad före lunch.

3 kommentarer:

kicki sa...

Har du testat att bära henne HELA DAGEN? Det gör ofta skillnad med J när han är sådär plåstrig och klängig och PESTIG rent ut sagt. Laddar jag honom så full med närhet som det bara går under dan brukar natten bli lugnare. (sen sover jag mig igenom rätt stor del av nattamningen, men jädrar vad frustrerande och stressande det är när jag INTE somnar om, och ungen aldrig släpper taget, och gallskriker när jag försöker lirka mig loss...)

kicki sa...

... sen har jag börjat bli bättre på att lämna över vankande och vyssjande av gnölunge till Micke på nätterna. När jag känner mig rätt säker på att det inte är mat han vill ha kan lika väl pappas nattsömn störas lite som min, tycker jag. :)

Scylla sa...

Fast det går inte riktigt att bära henne mer än jag gjorde igår. Ibland kan jag bara inte ha henne på mig. Som i bilen t ex. Det blir ju en hel del flängande när jag bor som jag bor, och jag ska skjutsa ungarna och handla. Och i synnerhet Trollet behöver en hel del hjälp med påklädning och torka rumpa etc, och då är det svårt.
Fast nu har hon förvisso somnat i sin säng, trots att hon faktiskt var vaken när jag lade henne (skulle borsta tänder på de andra två), så lite tankad är hon kanske. Hon satt till och med lugnt i babysittern medan jag packade upp varor och plockade ur och diskmaskinen.