söndag 7 maj 2023

CT istf MR

 

Idag har jag varit på CT. Jo då, på en söndag. Remissen gällde MR men de hade konverterat den till en CT utan att jag reflekterade över det på kallelsen. Så här har jag gått i flera dagar och varit orolig över den där jäkla undersökningen. Jag har googlat och försökt räkna ut om jag verkligen skulle behöva ligga med överkropp och huvud inne i den där cylindern, i en halvtimma eller så, eller om jag skulle ha sådan tur att huvudet faktiskt stack ut. Gah, den klaustrofobin! Jag är bara orolig över att jag ska behöva göra en MR i alla fall, i ett senare skede.

För några veckor sedan upptäckte jag att mitt vänstra love handle inte är ett hud-/fettveck utan en knöl. Den sitter så dumt till att jag nog både tvättar och smörjer över den med handryggen, det går inte att vrida annorlunda, och med handryggen känner man inte av volym som med handflatan. En stor jäkla pjäs är det, 10 x 12 cm uppmätte kollegan den till. Man kan ju sannerligen undra hur man kan missa en sådan sak, men som sagt, läget. Till och med kollegan, när jag beskrev att jag upptäckt att mitt vänstra love handle var en tumor och bad henne undersöka mig, sa att nej, nej, det där är bara... jo fan, du har ett stort jäkla lipom här. Det ser verkligen ut som jag bara är lite tjock och jag har gått upp en hel del i vikt sedan jag slutade snusa. Någon midja har jag inte att tala om heller, ens när jag är smal. 

Och ja, det troligaste är ju att det är ett lipom, men när den är så jäkla stor så behöver man utesluta liposarkom. Jag har undvikit att googla, men i alla fall tagit reda på att det behövs MR för att skilja lipom och liposarkom åt och ibland räcker inte ens det. Då måste man sticka, och det får bara göras på Sarkomcentrum. Så... jag var så totalt inställd på att det skulle bli en MR. 

Jag försöker hålla det hela ifrån mig. Det vanliga är ju det vanliga. Men hur sällsynt det än är med liposarkom så är det ändå några som drabbas, och det är ju inte direkt så att just jag är immun mot sjukdom och olycka. Ibland kickar ångesten mig i magen och jag får ta några djupa andetag och flytta fokus någon annanstans. 

Inga kommentarer: