onsdag 3 maj 2023

Det där med balans

 

Nej, det där med balans är inte min starka sida. Jag jobbar in i kaklet liksom. 

Igår kväll var jag till Dala-Floda för att lära mig göra en nystkrok. Tanken är väl att jag ska anmäla mig till stickvandringen till Vålberget längre fram i månaden. Jag vet inte riktigt vad som kan passa att sticka bara, vad som funkar när man går. Det måste ju vara något enkelt.

Innan jag åkte jobbade jag i trädgården och tappade bort tiden totalt. Jag fick kasta mig iväg men blev inte mer än fem minuter sen. När jag kom hem vid niotiden på kvällen var jag helt slut, men lyckades inte somna ändå förrän vid halv ett-tiden. Det är stundom knöligt med mina restless legs. 

Idag har jag varit iväg och fått däcken bytta, fixat ärende på biblioteket, matat grannens hästar, kastat i mig lite mat, åkt iväg till Skedvi för att köpa halm, på hemvägen åkt inom tygaffären för att köpa vit tråd och en fingerborg och inom Willys för att köpa paprika och persilja till marsvinen. 

När jag kom hem åt jag gröt och satt sedan och halvsov i fåtöljen tills jag tvingade mig upp för att sätta en deg och ut för att bära in halmen i uthuset. Det var svintungt och tog en jäkla tid. Sedan krattade jag ihop ytterligare en sopsäck med visset och grävde lite till i landet och så in för att duscha och baka bröd. 

Nu värker det i hela kroppen, speciellt i axlarna. Grannarna blev glada över bröd och ägg i alla fall. Det är mycket värt att kunna glädja någon. I morgon måste jag försöka ta det lite lugnare och jag måste gå en promenad. Det är ju det som är det viktigaste de här veckorna. Nå ja, två riktiga surdegar helt ur världen i alla fall. 

Jädrar anåda vad trött jag är...

Inga kommentarer: